Start Om mig Fotos Hankat Hunkat Kastrater Killinger Udstilling

Om mig og
Nissen's opdræt
Nissen's Siameser & Orientaleropdræt startede vi i 1980.Min hustru Annelise, gik bort den 31. marts 2017, derfor er jeg trappet lidt ned i opdrættet, men jeg er stadig
at finde på nogle udstillinger.
 
Vi startede med en brunmasket siameser, senere kom der en sort orientaler til. Vi har i årenes løb opdrættet næsten alle farver.
En lillamasket hunkat, "Belissa von Avathar",
fra Tyskland blev starten til vores favoritfarve, den blåmaskede siameser.

Læs mere længere nede på siden 


Her min hustru Annelise og mig ved
Felis Danica's TOP-katte uddeling i 2009
Næstved 26.09.2010

foto: Heide Petersen

 

På verdensudstillingen i Maastrict i 2006
blev Nissen's Lexie SIA n World Winner


Se billederne her
 
Nedenstående artikel, er skrevet til
Dansk Siameser & Orientaler Ring's medlemsblad,
i anledning af vores 30 års "Opdrætterjubilæum" i 2011

30 år med katte

Historien startede for 30 år siden med et besøg hos min storebror, som havde siameserkatte. Vi havde dengang en schæferhund og en huskat. Da vi kom på besøg, havde de lige fået killinger, som var rigtig små og søde. En af dem ville hele tiden op til Annelise, og det endte da også med, at vi fik en lille brunmasket killing med hjem. Det er nu 30 år siden. Siden da er der sket utrolig meget.

Da killingen fra min bror blev voksen, blev den parret med nogle venners kat, Kis og Mogens Østerbys ”Cocorico's Robin”. Ud af det fik vi et kuld på 4 killinger. Vi tog nu på udstillinger med vores fine katte, men vi fik ingen pokaler, kun mg2 og mg3 i resultater.

I 1984 købte vi af Åse og Lene Christiansen ”Mads af Bajang”. Det var en lille ebony med de grønneste øje, en lille fin dreng. Han blev så hankatten, som vi startede med. Han var kun lige 3 mdr., da vi tog på vores første udstilling i Elmshorn i Tyskland. Her vandt vi vores allerførste pokal, det var i 1984. Så var vi godt i gang. Det var jo en stor ting at have været på udstilling og vundet en fin pokal. I Tyskland mødte vi nogle flinke mennesker, der hed Hildegard og Hartmut Barth, de blev vores rigtig gode venner. De havde også en ebony, som vi konkurrerede mod. Hver gang vi kom på udstilling, og de også var der, vandt enten de eller vi. Vi skiftedes altid til at vinde. Dengang skulle man have 3 gange bedst i racen for at få en titel, og der skulle være 3 i samme farve. Det var der jo ikke. Så vi måtte købe en ebony mere. I ugeavisen var der en annonce på en, den købte vi, så vi kunne opnå vores titel. Senere blev ”Mads af Bajang” Champion i Luxembourg.

I 1986 fik vi af Hildegard og Harmut Barth en fin lillamasket hun i fødselsdagsgave. Den hed ”Belissa von Avatar”.

I 1990 købte vi en kat, der hed ”Perle af Ølsted”, det var en chokoladetabbymasket hun. Og så fik vi selv killinger igen, en af dem var rødspotted, den kaldte vi ”Nissen’s Aldo”. Så skulle vi til verdensudstilling i Luxembourg. Der var rigtig mange konkurrenter med på den udstilling. Vi sagde til hinanden, vi kan ikke vinde hernede, de andre katte er mindst lige så fine som vores. Men det endte med 2 verdensvindere, ”Perle” og ”Aldo”. Det var sørme flot.

I 1998 fik vi ”Nissen’s Vimmer”, som var en dejlig stor killing af et kuld på 6. Han var en flot kat, og da han blev International Champion, stoppede vi med at tage på udstilling med ham, han var nemlig ikke glad for at komme på udstilling. Nissen’s Vimmer blev brugt til avl i mange år også hos andre opdrættere her og i Tyskland. Han har givet os rigtig meget godt afkom.

Som tiden skred frem, blev vores opdræt en stor succes. Vi opdrættede næsten alle farver i siamesere og orientalere. Vi tog på udstillinger i Tyskland, Ungarn, Polen, Tjekkiet, Luxembourg, Belgien og Holland. Til at starte med kørte vi altid med bus, men efterhånden fandt vi ud af, at det var rarest selv at køre. 

Vi købte i 2003 en brunmasket hankat i Holland, ”Sweet Cat’s Nights In White Satin”. Han blev parret med ”Baldrians Batti”. De fik et rigtig fint kuld killinger, hvoraf vi beholdt en hunkat, ”Nissen’s Lexie”, som vi i dag stadig har. Hun er nok en af de katte, der har vundet allermest i Danmark. Hun blev verdensvinder i 2006. Men desværre kunne hun ikke få killinger. Hun er dog vild med de andre kattes killinger. 

Sidenhen har vi importeret ”Feanorian’s Bow Wow”, købt i Nordfinland. Vi købte ham kun pga. farven. Vi vidste slet ikke, at han blev så fin. Han er blevet Supreme Champion og han er stadig fertil hankat. Han fik et kuld med ”Nissen’s Tamata”. Her beholdt vi en blåmasket siameserhan, som vi kaldte ”Nissen’s Fonso”. Det var et godt valg at beholde ham, for han har i dag også næsten vundet det hele. Han er topkat (på top 10) i både Tyskland og Danmark.

Så fik vi et kuld mere med ”Bow Wow”. Der var 2 brunmaskede killinger, og den ene beholdt vi selv. Det er ”Nissen’s Gao”, en rigtig flot kastrat.  

Nu har vi så købt en bruntabbymasket hunkat, ”Kiesbüy's Skuld Di Tabby Abby”. Hende satser vi meget på skal have killinger. Hun har dog fået nogle aborter, men vi håber stadig på hende.

Som det ser ud i dag efter 30 år, går det stadig fint med udstillinger og vores opdræt. Men tiden begynder jo at gå den anden vej. Vi har haft rigtig mange gode oplevelser med vores katte og gode venner både i Danmark og Tyskland igennem 30 år, som vi tænker tilbage på med glæde.

Og vi stopper da heller ikke foreløbig…. 

Annelise og Erik Nissen

Februar 2011

 
Vores have
med "sommerboliger" og  løbegårde til kattene

Erik Nissen Gyvelvænget 6 Egeskov   7000 Fredericia Mobil  2231 0807